Ibland är man så gott som tvungen

Påväg hem från jobbet idag höll jag på att bryta ihop. Varit trött och konstig i huvudet hela dagen och knappt orkat hålla ögonen öppna när jag suttit ner. Så när jag kom ner på stan efter jobbet sprang jag in på affären och köpte med mig lite gotta hem också satte jag på en film. Har ont i ryggen och mår bara allmänt dåligt. Så detta var jag verkligen värd idag. Tar nya tag imorgon. Kram
 

Sunday

Trött som en jag vet inte vad. Haft en otroligt bra helg med massa festligheter! Nu är det bara att lägga sig tidigt och få tillbaka alla rutiner.. Sen ta nya tag imorgon igen.. Sista jobbveckan nu då!! Woho


"Varför går det så bra för dig i skolan?"

Den frågan får jag nästan dagligen både här på bloggen men oftast in real life så att säga. Det är så roligt att få svara på den frågan, för att jag älskar att inspirera andra. 
Många tror att svaret på denna frågan är kort och enkel, jag är en plugghäst, som sitter dag ut och dag in och pluggar. Men det är inte sant. 
 
Jag har aldrig riktigt varit en toppelev i skolan. I grundskolan var jag i mitten ungefär om man ska utgå från en skala. Jag hade medelbetyg och jag var väl nöjd med det. Jag har alltid tänkt att så länge jag har godkänt i alla ämnen så är jag nöjd. Någonting hände sista året. I nian. Jag pressade mig själv hårt, precis som många andra. Det var nu man förstod att det var höga betyg som gällde för att komma in på den linjen man ville gå. Det hade också bara blivit en trend med höga betyg. NU satt jag dag ut och dag in med skolarbete och det var NU jag jobbade upp mina betyg. Jag hade inte tid för något annat, det var skolan som gällde och nu ska jag erkänna en sak. Jag grät mig till söms flera kvällar för att jag var så pressad och för att jag verkligen ville lyckas och uppnå mina mål. Jag är en sådan person som alltid gör det jag ska, i tid. Så fort jag får en uppgift gör jag den. Jag skjuter inte upp saker och ting. Men den sista tiden i nian hade man helt plötsligt 7 olika uppgifter i veckan som skulle göras, det var svårt att inte bli stressad och jag HATAR stress. Bryter ihop totalt och det är mycket därför som jag är den jag är idag. 
 
Jag har lärt mig att allting handlar om struktur. Att dela upp arbetet i delmål och skapa deadlines för delmålen.
Jag är fortfarande ingen toppelev, jag har inte högsta betyg i alla ämnen och jag sitter inte och pluggar dag ut och dag in. MEN jag vet var jag vill komma och gör det som behövs helt enkelt.
 
"Varför går det så bra för dig i skolan?"
People, det handlar om vilja och struktur. Då kommer man långt i livet.
 
Här får ni några tips från coachen ;)

SÄTT UPP MÅL!

Hitta dina mål du vill uppnå. Skriv ner dem! Det kanske är att få minst E i alla ämnen, att få A i något ämne, att våga prata inför klassen osv. Men kom ihåg att  påminna dig sjäv ofta om dessa mål också. Föreställ dig hur du kommer att känna dig när du har lyckats. Ta fram den känslan så ofta du kan.

HITTA DIN MOTIVATION!

Känner du dig omotiverad och skoltrött? Försök att hitta din motivation och ditt intresse. Brinner du för att spela dataspel? Varför gör du det? Är det tävlingsmomentet? Eller det sociala umgänget? Försök att uppliva de olika skolämnena med samma motivation!

PRIORITERA!

Gör en lista över vilka saker du behöver göra i skolan och i vilken ordning. Prioritera de som är mest akut!

TA KONTROLL ÖVER TIDEN!

Bestäm när du ska plugga och hur länge. Håll dig till den tiden och fuska inte. Ju mer strukturerad du blir, ju mer tid får du över till annat.

HITTA DINA STYRKOR OCH UTVECKLA DEM!

Utveckla dina styrkor så mycket som möjligt!  Är du ganska bra på matte? Se då till att verkligen satsa där och bli bäst! Framgång i livet bygger inte på att du är bra på ”det mesta”, utan att du utvecklar din talang och blir riktigt bra på just den. I andra ämnen kanske det räcker med att klara en E-nivå. Som jag, jag älskar att skriva och jag är faktiskt bra på det. Därför satsar jag på högsta betyg i skrift. Jag älskar träning och hälsa och allt därimellan, ja men det vore ju konstigt om jag inte hade högsta betyg i idrott.

FOKUSERA!

Stäng av facebook medan du pluggar och undvik att gå in på andra internetsajter än de som behövs för ditt arbete. En del pluggar bättre med musik, men vissa inte.Det här är väl det svåraste för oss ungdomar som är så beroende av våra mobiler..

GÅ PÅ LEKTIONERNA!

Det här kan verka självklart för vissa, men kanske inte för dom som ibland skippar lektioner, eller skolan överhuvudtaget.Att ha bra närvaro gör mycket, man halkar inte efter och man är medveten om vad som händer. Man hänger med i skolan helt enkelt. Man visar också lärarna att man vill lära sig. Att visa det kan betyda mycket för betyget.

FRÅGA MYCKET!

Så fort du inte förstår någonting eller behöver hjälp, fråga din lärare eller klasskompisar eller vem det nu kan tänkas finnas som kan hjälpa dig. Spelar ingen roll hur stor frågan är men FRÅGA!! Detta är något som jag aldrig gjorde förut utan har liksom lärt mig med tiden, och herregud vad det hjälpt mig på traven!
 
Lycka till! Hoppas jag var till lite hjälp iallafall ;)
Tro nu för guds skull inte att det handlar om att ha högsta betyg i alla ämnen. Det beror helt på vad du har för mål, men se till att hitta de målen och om det nu är A i alla ämnen, eller 0 timmars ogiltig frånvaro, ja men kör så det ryker babes! 

 


Mot jobbet

Nu ska jag strax dra mig mot jobbet. Sen är det heelg. Ikväll ska jag på inflyttningsfest så när jag slutar för dagen ska jag skynda mig hem, duscha och göra mig iordning inför kvällens festligheter. Ha en bra dag! Kram




Låter bilderna tala för sig själva





En sväng på stan

Efter jobbet idag tog jag och jullan en sväng på stan. Köpte lite saker som jag behövde och sedan satte vi oss på Waynes och mös!






Paulúns supergröt

Idag testade jag något nytt, och nyttigt, nämligen - Paulúns supergröt till en kopp kaffe. Gröten var SUPERgod med många olika smaker och tuggmotstånd, och som ni ser använder jag ingenting till. Ingen mjölk osv, och det behövs inte. Det är förvisso inte en så stor portion men man får väl göra en dubbelsats om man känner så. För mig är det en utmärkt start på dagen. 
 
Ha det bäst idag! kram

MORNING SUNSHINE

Godmorgon. Idag skiner solen när man vaknar iallafall. Hoppa det håller i sig hela dagen, pallar inte 5 grader och regn längre i slutet på JUNI!?
 
Igår gick jag till gymmet vid sjutiden på morgonen innan jobbet. Benslakt ( abs också på slutet ) på hög nivå och jävlar vilken träningsverk jag har idag. Så härligt ;)
Blir gym idag med innan jobbet, armar get ready for armslakt... hehe.
 
 
Det är så bra att mitt gym ligger rätt nära jobbet. Men att man måste gå en liten kruxigare väg för att ta sig dit, men en skön promenad efter ett hårt gympass sitter alltid fint.
 
Ha en bra dag!
kram

Gråtit floder ikväll

Har aldrig gråtit såhär mycket på en och samma gång någonsin. Jag och Julia var på bio ikväll och såg "förr eller senare exploderar jag". Kan säga på en gång att det var den bästa filmen jag sett under mina 17 år och JÄVLAR vad tårarna rann. Tur man inte sminkade sig innan. Tror jag var den som lipade mest. Hördes gjorde jag också. Pinsamt men filmen var sååååååå värd att se och skämma ut sig till om ni är sugna på att se den. För det tycker jag VERKLIGEN att ni ska.

Tidigare idag var jag hos bror och åt lunch, träffade även Emma en stund :)

Nu ska jag sova, så jag orkar kliva upp imorgon och gymma innan jobbet. 

Kram

Frukost är bra gott det

Godmorgon!
 
Idag vaknade jag förvånansvärt sent.. klockan 8!
Så nu har jag precis gjort klart min frukost och sitter och mumsar på den. Ni som följt mig och mina bloggar under alla år vet hur mycket jag älskar frukost och tar alltid kort på den.. Men det är liksom bara för att visa hur viktigt det är med frukost, hur mycket den påverkar vår vardag. Lite inspiration till frukostar är ju aldrig fel, eller hur?
 
 
Tänkte också ta och svara på en fråga som jag fått :)
 
svar: Jag har brons och får gymma på fyrvalla, odenskog och tegelplan. Så nej jag får inte träna på alla anläggningar. Jag tycker inte att det är så dyrt, 199 kr i månaden tror jag pappa betalar. Och det är ju inte dyrt om man gymmar ofta, som jag nu gör. Men väljer man silverkortet eller guldkortet så blir det ju dyrare, men då får man vara med på pass också. Tror jag ska uppgradera till silver iallafall :)
Jag gick bara in till sportsgym city i stan och sa att jag ville skaffa ett kort. Det gick hur fort som helst, sen ställde dom fram en kamera, också tog dom en bild på 10 sekunder och sedan var det typ klart. Man får papper som föräldrarna ska skriva på och sedan aktiveras kortet när man betalat in anmälningsavgiften som ligger på 400kr tror jag. Men är inte helt säker på om det är så, in och kolla på deras hemsida vetja! :)
Hoppas du fick svar på vad du ville Alicia. Fråga gärna igen om det skulle vara så :)

Min midsommar

Min midsommar har jag firat på jobbet med alla Goa tanter. Sedan hemma hos farmor och farfar med god mat. Träffade även bästavän en stund. Jättebra dag. Nu är jag hemma och ska sova för imorgon ska jag ut och promenera tidigt.




Kram

Just nu




Midsommar?

Haha, midsommar idag? Blåsigt och kallt. Usch.
Glad ändå :)







Timme to sweat i Said

Ja så sa jag faktiskt för ett antal timmar sedan. Resultatet blev 45 minuter på träningscykeln och sedan lite styrka i hemmagymmet. Riktigt stolt över mig själv, hatar att cykla egentligen för det är så tråkigt. Men kollade på en serie samtidigt och vips så hade jag cyklat i 45 min och jädrans vad svettig jag var sedan.




Nu ligger jag i sängen, nybadad och pigg. Men ska försöka sova snart för jag ska ju jobba imorgon... Resten av mina planer för midsommar får ni höra imorgon.

Kram 

Kallt

Nej fy vad kallt det är ute. Har varit ute med Mathias och Felicia nu en stund och höll på att frysa ihjäl, ärligt talat. Känns som det är vinter ute, och det ska vara mitten på juni nu? Hm.


Det var jättekul på jobbet idag. Lyckades för första gången i hela mitt liv att göra en perfekt kladdkaka. Uppskattades verkligen, så kul :)



När jag kom hem till mormor efter jobbet var kusin här, busade och gosade gjorde vi.




Ännu mera mat

Nu blir det frukost innan jag sticker iväg till jobbet. 





Jordgubbar och kesella

Haft en bra första dag på jobbet. Har ätit och fikat  som en galning på jobbet idag och inte nog med det, jag äter min andra portion jordgubbar och kesella nu. Kommer rulla hemma efter de här veckorna... Jag som skulle bli fit i sommar, äsch.. Tar tag i det i Juli istället ;)





Pratstund med Denise

Godkväll! Nu ska jag sova, börjar ju jobba imorgon.

Tänkte bara säga att jag haft en mysig kväll med Denise, pratat massor och kollat på film. 

Gosen :')

Natti

Utbildning idag, imorgon börjar jag jobba

Hej på er! Just nu är jag hos brorsan, ligger i hans soffa och bara myser. 
Idag har jag varit på utbildning med Julia inför vår feriepraktik på äldreboende som börjar nu.
Efter den så gick vi och satte oss på törners och käkade lunch. Sedan gick vi på stan en liten stund innan vi begav oss till våra  hem.


Sover här hos Jakob inatt, jag är supertaggad inför jobbet imorgon.. Blir nog mysigt :')

Trött och inte alls i form

Herregud vad trött jag är. Idag vaknade jag 20 över 12 av att pappa ringde och undrade vart jag var. Men jag var ju bara i rummet bredvid men han trodde jag hade gått någonstans eftersom jag alltid är uppe tidigt.
Jag är dåsig i huvudet och bara allmänt seg. 

Igår kväll träffade jag Felicia i stan, vi mötte upp Oskar, Joel och Markus en snabbis innan vi åkte vidare till Odensala. Där träffade vi Kristoffer, Mathias med flera och sedan följde vi med Denise och Matilda hem till Denise där Emma också var. Vi var där och hade de trevligt innan vi åkte hem. Klockan var bara strax efter 11 när jag kom hem.

Nu är jag hos farmor och har precis ätit middag. 



Sommarlovsfirande igår, och lite om idag

Hej på er!
Igår hade jag en riktigt trevlig kväll, träffade många härliga personer och hade riktigt roligt. Vid halv 3 inatt fick jag skjuts  till stan av Robin, och gissa vem jag träffar då? Ingen mindre än självaste Ken ring!! Var helt själv när jag såg honom på donken och sprang in direkt och frågade om en bild. Han är så go.














Idag har jag varit på stan med farmor, åt lunch och myste bara. Sedan tog vi oss en sväng till storebror, låg mest i soffan och sov jag ;)
Nu är jag hemma hos pappa igen och snart ska vi ut och käka på marité. Ser ut att bli en lugn hemmakväll ikväll, behövs tror jag.. :)





Ha det bra, vi hörs!

Härlig kväll igår









Mysig grillfest hos mig igår. Idag är man trött och har pajat ryggen. Har varit på Julias avslutning imorse och sedan dess har jag bara legat i sängen. 
Sommarlov nu, naaaajs





Sommarlov idag

Om några timmar får jag sommarlov! Tjoho puss på livet 





Brännbollsturnering

Brännbollsturneringen idag gick bra, vann 2 av 3 matcher. Hade riktigt roligt trots vädret och annat. Nu har jag ont i hela kroppen och en riktig förkylning är påväg att bryta ut känner jag ... Tråkigt då jag får sommarlov imorgon, mer om planerna för morgondagen kommer imorgon ;)




Nu är jag barnvakt. Hörs hej!

Min dag

Dagen har bestått av först skola, en lektion, som var brännboll och fika. Satt ute i solen och bara mös. Sen när vi fick sluta så gick jag på stan en sväng och köpte nya byxor. Efter det åkte jag hem till farmor, vi uträttade lite ärenden innan vi gick ut på restaurang idag igen ;) 



Senare kom Felicia och vi cyklade runt lite i Odensala och träffade lite folk. 


 
Kom in ganska tidigt och har suttit ute på altanen med farmor och mina bröder tills nu. Haft riktigt skojsigt! 

Nu ska jag krypa ner under täcket och ladda inför brännbollsturnering imorgon.
Ha det bra. kram



Back on track med ny mobil och allt.

Godmorgon!
 
Jag har egentligen sovmorgon idag, men jag kan inte sova längre än till 6-7 ändå för att jag är så van att kliva upp då. Jag är dock påväg att bli sjuk.. Hade ont i halsen igår kväll och nu när jag vaknade.. Inte kul såhär två dagar innan sommarlov. Men jag klarar mig.
Bor hos farmor denna veckan, skulle egentligen bo hos pappa men det blev ej så.
Igår efter skolan så mötte jag dock upp pappa i stan också fixade vi en ny mobil till mig. ÄNTLIGEN!!!!! Gått runt med den sämsta samsungen i världshistorien, och igår räddades jag av en ny iphone, iphone 5s. Love it.

När vi hade köpt mobilen så cyklade jag till gymmet. Är äntligen tillbaka på banan igen, bara jag inte blir sjuk nu då!!!
 
 
Senare på eftermiddagskvällen gick jag, farmor och farfar ut och käkade på restaurang. Kebab fick det bli för min del. Mumsigt!
 
Sedan var vi bara här hemma och vilade, blev sjukt trött efter all mat + halsont...
 
Idag blir det skolan från kl 12 och någon timme framåt, sedan ska jag nog cykla hem till farmor också blir det gym senare ikväll.
Hehe, och ja.. jag har börjat cykla till och från skolan....  Duktig jag :)
 
Ha det bäst.
 
puss
 

Me and my brother

 
 

True

 
 
Ett bra citat som jag hittade idag. Från och med idag, kommer jag att gå efter det här citatet till 100%. Jag har den senaste tiden insett saker som liksom tar all ork. Nu ska jag skita i allt som tynger ner mig och bara leva livet. DET ÄR SOMMAR SNART OCKSÅ JU. WOHO!
 
 

Del 2 Jontes student

 

Felicia Nilsson ♥

 

Jonathans student del 1

foo
 
 

Nya byxor och idag är det studenten

Hej på er!
 
Idag har jag på mig mina nya zebra byxor. Älskar dom! Thank you mum.
Min bonusbror tar studenten idag så blir till att fira honom, och sedan ikväll blir det utgång med härligt folk.
 
Hörs hej!

Ny lysande bikini

 
Var på stan en sväng idag med Felicia och Denise. Fick med mig en ny bikini hem. Knallgul, perfekt i sommar när man förhoppningsvis är lite brun ;)

Hos bror

Godmorgon!
Sitter och dricker mitt morgonkaffe hos Jakob. Har precis vaknat och är mer död än levande.. 
Var ut igår kväll med Elina, kollade på fotboll och träffade lite boys innan vi drog hem. Är sjukt trött, har bränt mig i ansiktet och lite överallt egentligen. Idag får jag helg och det förtjänar jag. Har mitt sista nationellaprov idag också. I spanska, skriftliga. Sååå skönt det kommer bli sen!!
 
 
Efter skolan idag ska jag träffa Felicia, vi ska väl mysa som vanligt men vi ska även fixa lite inför imorgon. 
 
Hoppas ni får en fin dag!
kram

solar och pluggar

Har legat och solat sedan jag slutade skolan, alltså vid 12 fram till nu. Börjar få färg!!
Passar på att plugga lite samtidigt, och fika såklart. Hehe, det här med att få den perfekta beachkroppen får vänta lite ;) 
 
 

Måndag

Godkväll!
 
Idag fick jag sluta skolan halv 1 istället för kvart i 3 för att jag varit så duktig och gjort klart allt. så då kom farmor och hämta mig också åkte vi till sommarjobbet som jag har i sommar, pratade med personalen och så. Tror jag kommer stortrivas där ;)
Sedan for jag på gymmet och sedan vidare hemmåt. När jag kom hem la jag mig direkt i solen tills Felicia kom hit. Då åt vi middag con mi familia och hade riktigt mysigt. 
 
Sedan dess har vi bara njutit av de sista soltimmarna. Nu sitter vi och pysslar med lite grejs inför imorgon och jag fick nyss ett sjukt förvånande as jävla bra besked så jag är hur glad som helst nu. Har dock världens matkoma och kommer sprängas när som helst typ... hehe.
Felicia slaggar här inatt, blir skitbra det.
 
Ha det bra!
Kram
 

sommar

Mer bilder från grillningen vi hade för någon dag sedan hemma.

 
 
 
Nu är det Juni och sommaren är här. Har legat ute på gården och solat i stort sett hela eftermiddagen. Ätit god mat och bara njutit. I förmiddags så for vi och handlade lite. Och mer har jag inte gjort idag ;)
Från idag :
 
 
 
 

RSS 2.0